WordPress

wordpress

Mi is a wordpress?

A WordPress egy ingyenes, nyílt forráskódú weboldal motor. Egy keretrendszer, mely (php és mysql alapú) weboldalak, blogok létrehozására alkalmas.

Mikor jó választás a WordPress?

  • Ha blogger vagy és kis költségvetésből indulnál neki a cikkeid publikálásának.
  • Ha kisvállalkozó vagy és szeretnél egy egyszerű informatív megjelenést a cégednek.
  • Ha vállalkozóként eleged van abból, hogy a programozóra mindig sokat kell várni, hogy az újabb fejlesztések megjelenhessenek a weboldaladon.
  • Ha eleged van a több százezres akár milliós fejlesztői számlákból.
  • Ha egy kis költségvetésű, de minden tekintetben használható, modern weboldalt szeretnél – ami felett te tudod a kontrollt gyakorolni és nem vagy senkire sem utalva.
  • Ha olyan weboldalt szeretnél, mely keresőoptimalizása gördülékeny, mert sok része támogatja a seo folyamatit.

Én is megtudom csinálni egyedül a WordPress weboldalam?

A válasz egyszerre igen és nem !

Igen a wordpress valóban ingyenes, viszonylag egyszerű a telepítése és a használata, de ez sajnos nem igaz minden esetben.

Amennyiben átlagos felhasználó szintű ismereteid vannak az informatika világában, akkor bizonyos helyzetekben sajnos el fogsz akadni a használatával.

Angol nyelven sok súgó és videó elérhető hozzá, de magyar nyelven ingyenesen és rendszerbe foglalva nem biztos, hogy mindenben megoldja a problémáid.

Telepítés: kezdőként csak olyan tárhelyre telepítsd a wordpress rendszert, amelyikre már amúgy is jelölik, hogy fenn van – és csak pár kattintás a te fiókodba is telepíteni a szerveren belül. Ilyen például a tarhely.eu.

Használat: telepítés után egy úgynevezett admin felületen keresztül éred el a vezérlőpultot, amin van bőven gomb – funkció. Kezdőként eltart egy jó ideig,míg megtanulod, hogy mi – mire való. (de sajnos ezt ki kell izzadni)

 

Sablon kiválasztása: tudom, hogy te is csili – vili weboldalról álmodsz és meg is oldható wordpressel de kezdőként a legegyszerűbb sablonokkal kezd! A sablonok a weboldal előre kialakított arculatai, melyeken cserélgeted a képeket, írod a tartalmat és majdnem olyan klassz lesz mint az eredeti .

Bővítmények -pluginok: a wordpress alap programja további egységekkel bővíthető, annak függvényében – hogy milyen funkciókra van szükséged a weboldaladon.

Ezekből a pluginokból kezdőként maximum 4-5 darabnál többet ne tegyél fel, mert össze akadhatnak, vagy csak lassíthatják a weboldal működését.

Nézd meg (mentorom), Szilágyi Balázs videóját – bemutatja egy wordpress honlap készítését lépésről lépésre:

Balázs specialitása, hogy videói mindig kezdőknek készülnek -így ha szívesen beleásnád magad a wordpress rejtelmeibe -itt a folytatás:

Hasonló Bejegyzések

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás