SEO Eszközök

seo-eszközök

Első a Seo eszközök között , ha lehet ilyet mondani te magad vagy!

Nem véletlenül kerültél az első helyre a seo eszközök között, hiszen nem győzöm hangsúlyozni – a seo nem pusztán technikai kérdés!

Kis logika és józan paraszti ész, amivel a weboldalad stratégia megalkotható

  • Mit a célod a weboldallal? (pl találati listában előrébb kerülni vagy piacvezetővé válni a szakterületeden)
  • Milyen folyamatokat kell megalkotni ehhez (pl a seo alapok összerakását követően külső linkeket szerzünk vagy saját honlap rendszert építünk ki esetleg vendég blogolunk)

Második a Seo eszközök között az adwords kulcsszótervező

A kulcsszótervező google termék és alapból ingyen elérhető, bár használata során pontos értékeket csak akkor láthatsz – ha fizetett kampányt futtatsz.

Ez azért van, mert ez valójában a google fizetős hirdetési rendszerének része, azonban napi kb 100 forint összegű kampányért (havi 3000 forint) láthatod a pontos értékeket.

Harmadik a Seo eszközök között a keywordTool.io és a ÜberSuggest.io

Szintén kulcsszókutatásban van jelentőségük, bár pontos értéket ezekkel sem lehet belőni, csak fizetett fiókkal. A keresett kulcsszó mögé kilistázza ábc sorrendben a releváns kulcsszavakat – melyek ki is exportálhatóak.

Mindenképp ellenőrizni kell a találatokat az adwords kulsszótervezővel is, hogy lássuk van e tényleg érdemi keresés a megadott kulcsszavakra.

Ezen eszközök segítségével tovább bonthatjuk – finomíthatjuk a kulcsszó struktúránkat.

Negyedik a Seo eszközök között, ha wordpress tartalomkezelőt használsz a yoast plugin.

A yoast plugin egy szintén javarészt ingyen elérhető eszközünk, mely egy bővítménye a wordpress rendszernek. Segítségével a seo alapbeállításainál tanult elemeket (title , meta leírás) tudjuk beállítani bármilyen telepített wordpress sablon esetén.

A yoast seo plugin még abban is zseniális, hogy seo szempontok szerint figyeli a tartalom – szöveg megalkotását és kiabál, ha valamit nem kedvére valóan teszünk.

Így akár kezdő szövegíróként is hamar szerezhetünk rutint a segítségével.

Ötödik a Seo eszözök között a google search console

A search console vagy régebbi nevén webmester eszközök segít nekünk nyomon követni, hogy a felügyelt weboldal hogyan teljesít.

Első lépésként össze kell kapcsolnunk a weboldallal, majd igazolnunk kell a tulajdon jogunkat – ez biztosítja, hogy illetéktelenek ne láthassák a weboldalunk keresési adatait

Rendkívül széles a megjeleníthető adatforma, melyet összegyűjt – de legfontosabbak a látogatók száma és az átkattintási arány.

Hatodik a Seo eszözök között a google analytics.

Az analytics szintén egy kontroll eszköz, melyet össze kell kapcsolni a weboldallal egy követő kód segítségével.

Seo szakemberként ritkábban használjuk, azonban jól jöhet bizonyos esetekben.

Sokszor például, ha alul teljesít egy oldalunk gyakran szezonális oka lehet. Az analytis kiváló eszköz az előző időszakban mért adatokkal való összehasonlításra akár éves visszatekintésben akár csak heti vizsgálatban.

Hetedik a Seo eszközök között a google trends.

A trends-et használhatjuk ugyan kulcsszókutatásra is, azonban jelentősége nem ebben mutatkozik meg.

Használatával a témánkban releváns – témához tartozó – aktuális kulcsszó ötleteket ad számunkra, mellyel akkor érdemes foglalkoznunk, ha képesek vagyunk gyorsan reagálni ezen információra aktuális tartalom gyártással és publikációval.

Hasonló Bejegyzések

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás