WordPress sablonok

ingyenes-wordpres-sablonok

A wordpress sablonok, a wordpress rendszerű weboldal motor moduljai. A wordpress sablonok segítségével pár kattintással kialakíthatjuk és akár teljesen át is szabhatjuk weboldalunk megjelenését – arculát.

Milyen wordperess sablonokat ismerünk?

Ingyenes wordpress sablonok

Az ingyenes wordpress sablonok választása kezdők számára a legideálisabb, mivel nincs tökéletes sablon. Azaz ránézésre sajnos a sablon bemutató anyagából nem fogjuk tudni kideríteni, hogy minden célunkra használható e – sokszor csak a használat során derül ki. Ilyenkor sablont kell cserélnünk!

Ahhoz, hogy egy ingyenes sablon kompromisszumok és lemondások nélkül tudja megvalósítani minden weboldal ötletünketbele kell tudjunk nyúlni a programkódba, ami szaktudást igénylő feladat!

Fizetős wordpress sablonok

Fizetős-wordpress-sablonok
 • https://www.linkedin.com/company/30627264/admin/
 • https://www.facebook.com/Seoprofesszorhu-107077670720551/?modal=admin_todo_tour
 • https://hu.pinterest.com/seoprofesszor/

A fizetős wordpress sablonok előnye, hogy sokkal szebb kinézetet eredményeznek. Sokkal összetettebb struktúrával épülnek fel, ezért részletesebben beállíthatóak.

Azonban a részletesebb felépítése miatt bonyolult a beállításuk, sokkal időigényesebb és előfordulhat, hogy a nagyobb terjedelem miatt lassabbak.

Bár fizetős wordpress sablonok demója sokkal jobb, olykor mégis kiderülhet, hogy ez sem megfelelő a céljaink megvalósításához – mivel fizetnünk kellett érte, sokkal nehezebben szakítunk vele és „masszírozzuk tovább”.

WordPress sablonok kiválasztásának SEO szempontjai:

 1. Főoldalban legyen lehetőség szöveget beírni – léteznek gyönyörű, képekkel telerakott portfólió oldalak, ahová erre nincs lehetőség – max képenként az alternatív szövel és a cím feliratozásával.
 2. Legyen lábléc lehetőség a sablonban – ezekben minél több infót tudjunk elhelyezni,úgynevezett widdgetek formájában.
 3. Oldalsáv legyen létrehozható – a főoldal kivételével esetleg, ahol nem szükségszerű, de ott is jól használható.
 4. Aloldal cím „H1 tag” gel legyen megjelenítve – ennek ellenőrzését megtehetjük a demo oldalon jobb klikk, majd elem vizsgálata. Itt láthatjuk a forráskódot együtt a megjelenített szöveggel – melyre irányítva az egeret kijelöli a sort a forráskódban. Előfordul, hogy a címet H2 vagy H3 al írják – ennek átírásához megint fejlesztői tudás kell!
 5. Nyitó képernyőn látszódjon az aloldal cime („H1 es”) és a kép – sok felhasználó kisebb képernyőn nézi a weboldalt, mint a fejlesztő, ezért más látvány részletet lát csak. Legjobb, ha sablonban a cím a kép felett van – akkor biztos, hogy kisebb képernyőn is jól látható!
 6. Mobilra optimalizált legyen! – ma már ez alap kérdés, hiszen rengetegen mobil eszközről webeznek és, ha nem reszponzív az oldal, akkor szétesik náluk a kép – a google pedig hátrasorol bennünket.

Egy apró segítséggel szolgálnék így a végére:

A weboldalak piacán kb 20 % ra tehető ma már a wordpress rendszerű, ezért könnyen találhatunk e weben böngészve olyat ami tetszik és a céljainknak jó lehet.

Próbáljuk ki, hogy bemásoljuk ebbe a wordpress téma keresőbe a megtalált weboldal url címét, ami úgy kezdődik a böngésző felső sorában, hogy www. vagy http:// és kattintunk a kis zöld nagyítóra. Megtudhatjuk ebből, hogy az oldal wordpress rendszerű e és, ha igen mi a sablon neve amit használ.

wordpress sablon kereső
 • https://www.linkedin.com/company/30627264/admin/
 • https://www.facebook.com/Seoprofesszorhu-107077670720551/?modal=admin_todo_tour
 • https://hu.pinterest.com/seoprofesszor/

Ezután már könnyűszerrel megtalálhatjuk vagy az ingyenes vagy a fizetős modulok között. Kellemes böngészést hozzá 🙂

Hasonló Bejegyzések

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás